Lync, het instantmessenger-programma van Microsoft Office 365, helpt de medewerkers van 538 voor War Child snel te schakelen met elkaar. Er wordt gechat en gebeld, maar er is nog veel meer mogelijk. Lees hier wat!

‘538 voor War Child’ is van start en medewerkers van 538 beginnen te werken met Office 365. Chatten en bellen via Lync blijkt populair en wordt vaak als eerste onderdeel in gebruik genomen bij een organisatie.
Er wordt al flink gelynct bij ‘538 voor War Child’ via telefoon, tablet, laptop en pc. Omdat veel mensen met een vergelijkbaar chatscherm hebben gewerkt, is de overstap naar dit programma zeker niet link. In een chatscherm kunnen de medewerkers bellen, chatten, videovergaderen, het bureaublad delen en meer.

Niet link voor de wet- en regelgeving

Een IT-manager wil dat overstappen zorgvuldig en veilig is. Lync heeft ingebouwde functies voor beveiliging, versleuteling, archivering en opslag van gespreksgegevens en zorgt hiermee d¬at de wet- en regelgeving worden nageleefd. De IT-manager houdt de controle over de bedrijfsgegevens, omdat de communicatie via eigen servers en netwerk gaat. Zonder Lync zou deze communicatie waarschijnlijk via openbare telefoonnetwerken en externe vergaderplatforms verlopen.

Niet link voor de mobiele gebruiker

Via verschillende apps krijgen de medewerkers toegang tot uitgebreide Unified Communications-functies. Ook al zijn ze onderweg, met de vernieuwde Lync Mobile-client kunnen zij vergaderingen bijwonen en beheren, de Global Address List doorzoeken en beschikbaarheidsinformatie raadplegen. Lync houdt zich in de kern vast aan dezelfde vormgeving en functionaliteit bij elk type device, zodat men op telefoon, tablet, laptop of pc direct uit de voeten kan.

Niet link voor de portemonnee

Hoe meer mensen er met Lync (en dus VoIP) werken, hoe lager de telefoonkosten zijn. VoIP stopt natuurlijk niet bij de landsgrenzen, dus voor internationale belletjes zijn geen extra kosten.

Wil jij de bevindingen van het team van 538 volgen? Vanaf 18 maart vind je op http://www.538voorwarchild.nl/actie/office365 een verscheidenheid aan blogs, video’s en foto’s.