1 min

OnePlus heeft vandaag aangegeven dat de eerste smartphone van het bedrijf minder dan 350 euro zal gaan kosten. OnePlus heeft ook aangegeven dat de One tot nu toe op veel interesse vanuit Europa heeft kunnen rekenen.

Met deze bekendmaking weet OnePlus ons te verrassen. Tot nu toe maakte het bedrijf in eerste instantie bekend te richten op een prijs onder de 500 dollar. Dat werd daarna aangepast tot minder dan 400 dollar, waardoor een prijs rond de 400 euro werd verondersteld. Dat valt nu dus nog wat lager uit.

OnePlus heeft de belangrijkste specificaties van de One al bevestigd. Zo beschikt de smartphone over een Full HD-scherm van 5,5 inch, een Snapdragon 801-processor en een 13 megapixel-camera met zes lenzen. De accucapaciteit bedraagt 3.100 mAh. De telefoon draait op een versie van CyanogenMod.

Ondanks het grote scherm is de smartphone kleiner dan alternatieven met een scherm van 5 inch. OnePlus publiceerde al eens een foto van een Xperia Z1 (review) waaronder de OnePlus One lag. De One ging geheel verborgen onder de Xperia Z1, welke een scherm van 5 inch bevat.

De OnePlus One wordt op 23 april officieel gepresenteerd.