2min

Na alle problemen met de Samsung Galaxy Note 7 lijkt Samsung van plan te zijn om met veel kabaal een nieuwe telefoon te lanceren komend jaar. Zijn eerstvolgende vlaggenschipmodel, de langverwachte Galaxy S8, zou volgens een nieuw gerucht een edge-to-edge display krijgen.

Het gerucht komt ditmaal van de Koreaanse website The Investor, dat schrijft dat het bedrijf “achter de schermen werkt aan drastische veranderingen”. Samsung is een van de belangrijkste fabrikanten van kleine OLED-schermen en heeft de technologie hoogstwaarschijnlijk al enige tijd in huis om dergelijke schermen te produceren. “Samsung Display rolt volgend jaar een edge-to-edge scherm uit, waarbij de voorkant van de smartphone voor meer dan 90 procent uit scherm zal bestaan” stelde Park Wong-sang, een van de hoofdtechnici bij het bedrijf vorig jaar nog op een conventie.

Het is dus goed mogelijk dat dit het scherm is dat naar de Galaxy S8 komt. De gemiddelde display area ratio, het percentage dat aangeeft welk gebied van de voorkant van een smartphone als het ware “bedekt” wordt met het scherm, ligt op dit moment op maximaal 80 procent.

De komende jaren zouden schermen de volledige voorkant van een smartphone moeten bedekken. Velen zien dit als een van de belangrijkste nog te komen innovaties op smartphonevlak. Zo zou Apple op zoek zijn naar een fabrikant die deze technologie naar  zijn aanstaande iPhone 8-model kan brengen. Apple zou hiervoor in gesprek zijn met Foxconn en Sharp.

Voor Samsung is het in elk geval belangrijk om, nadat zijn publieke imago een fikse klap opgelopen heeft met het Note 7-debacle, een smartphone te lanceren met enkele killer features, die consumenten alle problemen doen vergeten. Een edge-to-edge display kan daarbij in elk geval helpen.