Waymo heeft Satish Jeyachandran ingehuurd, de voormalig directeur van hardware engineering bij Tesla. Daarmee gaat de Google-dochter snel verder richting de commercialisering van zijn zelfrijdende voertuigen.

Dit meldt persbureau Bloomberg vandaag. Jeyachandran werkte zeven jaar bij Tesla, en vertrok eerder dit jaar bij het bedrijf van CEO Elon Musk. Hij zal leiding geven aan het hardwareteam van Waymo, en moet “de ontwikkeling en integratie van camera’s, radar, lidar en computervisie overzien, en tegelijk nauw samenwerken met het softwareteam van het bedrijf.”

“Ik wilde me bij Waymo voegen omdat het een getalenteerd en gedreven team heeft, dat indrukwekkende vooruitgang geboekt heeft bij de ontwikkeling van zelfrijdende hardware,” schreef Jeyachandran in een statement op LinkedIn. “Deze technologie biedt het ongelofelijke potentieel om miljoenen levens te redden.”

Ook Waymo CEO John Krafcik maakte een statement: “Een paar jaar geleden, maakte Waymo de keuze om te bouwen aan een eigen zelfrijdend zichtssysteem, radar en LiDAR. Dit is cruciaal voor het verbeteren van de kwaliteit van onze zelfrijdende technologie en het goedkoper maken hiervan. Met de expertise van Satish, kunnen we onze zelfrijdende hardware nog meer verbeteren en onze technologie sneller naar meer mensen brengen.”

De markt van zelfrijdende voertuigen wordt langzaamaan competitiever. Steeds meer grote technologiebedrijven werken hieraan. Zo erkende Apple CEO Tim Cook onlangs nog dat zijn bedrijf ook werkt aan autonome voertuigen. Dat bedrijf steekt vooral geld in de ontwikkeling van systemen die auto’s autonoom laten rijden, net zoals Google dat via Waymo doet.