2min

NetApp laat in een persbericht weten een internet of things (IoT)-partnership gesloten te hebben met The IoT Company. Daarmee zet het bedrijf een volgende stap om zijn ecosysteem uit te breiden met nieuwe, complementaire partners. Zo werd eerder bijvoorbeeld nog een zelfde soort samenwerking gerealiseerd met het Nederlandse SWYCS.

In de aankondiging omschrijft NetApp dat het bedrijf sensoren ontwikkelt, standaard of op maat gemaakt. De eindklant kan ook Sensordata as a Service afnemen. NetApp noemt het zeer enthousiast beginnen met een proof of concept dat bestaat uit enkele sensoren waarbij schaalbaarheid niet altijd in het oog gehouden wordt een uitdaging voor IoT-trajecten.

De nieuwe partner ontzorgt de eindklanten door zowel de installatie als het onderhoud van de sensoren voor zijn rekening te nemen als de klant dat wil. Junior Kooijman, directeur van The IoT Company, vult aan dat de kwaliteit van de sensor essentieel is omdat die de kwaliteit van de data bepaalt. En juist de kwaliteit van de data is waar het de eindklant om gaat, zegt Kooijman. De technologie van een sensor noemt hij weliswaar interessant, maar dat is de verantwoordelijkheid van het bedrijf.

Stappen NetApp

NetApp omschrijft dat er met behulp van nieuwe partners andere type oplossingen ontwikkeld worden. The IoT Company is één van de weinige partijen in Nederland die zich bezighoudt met het ontwikkelen en produceren van sensoren, aldus NetApp. Bovendien zorgt de nieuwe partner voor connectiviteit en levering van geproduceerde data.

Het wordt voor NetApp interessant zodra data gegenereerd wordt. Sven Schoenaerts, managing director Benelux van NetApp, zegt hierover dat het door de Data Fabric voor de klant niet meer uitmaakt waar de data terechtkomt, on-premise of in de cloud. Gebruikers moeten altijd controle kunnen houden over hun eigen data, waar dan ook. Overigens werden onlangs nog nieuwe tools geïntroduceerd om het potentieel van Data Fabric volledig te benutten.