2min

Tags in dit artikel

, , ,

VMware schrijft in een persbericht over een definitieve overeenkomst waarbij VeloCloud Networks overgenomen wordt. Dat bedrijf is een leverancier van software-defined wide-area network-technologie (SD-WAN) uit de cloud voor enterprises en service providers. Het is niet bekend hoeveel VMware voor VeloCloud Networks betaalt.

VeloCloud Networks stelt VMware in staat verder te bouwen aan zijn netwerkvirtualisatieplatform VMware NSX. Daarnaast kan de aanbieder van cloud-infrastructuur en virtualisatie door de overname zijn networking-portfolio uitbreiden en end-to-end automation, applicatiecontinuïteit en security van het datacenter tot de edge mogelijk maken.

Het bedrijf geeft aan dankzij de overname in staat te zijn om de transitie naar een software-defined toekomst te leiden. Klanten worden geholpen hun business naar het digitale tijdperk te brengen door een netwerk dat open, programmeerbaar en veilig belooft te zijn. In een reactie laat VeloCloud weten VMware te kunnen helpen met networking- en NFV-strategieën.

Verwachtingen

Voor wat meer duiding verwijst VMware naar een onderzoek van Gartner. Daarin wordt aangegeven dat WAN-architecturen en technologieën langzaam evolueren, met misschien een nieuwe generatie eens in de tien tot vijftien jaar. Toch zorgt de transformatie naar digitale business modellen ervoor dat SD-WAN op een tempo wordt ingezet dat niet vaak voorkomt.

VMware spreekt de verwachting uit om de transactie plaats te laten vinden voor het einde van januari 2018. De fiscale richtlijnen voor 2018 die het bedrijf eerder communiceerde zullen niet veranderen door deze transactie, zo wordt benadrukt. Of de overname van invloed op de resultaten zal zijn, moeten we dus afwachten totdat er financiële prestaties gepubliceerd worden.

Eerder was Techzine aanwezig op VMworld 2017 in Barcelona, waar we presentaties bijwoonden en interviews afnamen. Een uitgebreid achtergrondartikel vind je terug door hier te klikken, terwijl de samenvattingsvideo te bekijken is door hier te klikken.