Dell EMC heeft een overeenkomst gesloten met Aerohive Networks, dat zijn zakelijke cloudbased netwerkoplossingen onder de merknaam van Dell gaat uitbrengen. De OEM-overeenkomst tussen de twee gaat per direct in.

In het verleden had Dell EMC een dergelijke overeenkomst met Aruba Networks, maar die is uiteraard komen te vervallen toen dat bedrijf werd overgenomen door HP Enterprise. Sindsdien is men bij Dell EMC overduidelijk op zoek naar een andere soortgelijke samenwerking. Al in 2015 werd een reseller partnership gesloten met Aerohive. In 2016 werd het mogelijk om HiveManager NG niet alleen producten van Aerohive te managen, maar ook switches van Dell. Toen al werd her en der gesuggereerd dat dit niet het einde zou zijn van de nauwer wordende samenwerking. Met het nieuws van vandaag gaan de twee fabrikanten dus nog een stapje verder.

Het complete aanbod van draadloze access points en HiveManager NG (het platform voor cloud-based netwerkbeheer van Aerohive) wordt voortaan onder de Dell EMC merknaam aangeboden. Binnen de overeenkomst verkopen de twee bedrijven samen de producten, doen ze gezamenlijk de marketing, technische ondersteuning, dienstverlening en logistiek.

Wereldwijde OEM-samenwerking

De wereldwijde samenwerking tussen Dell en Aerohive gaat vandaag wereldwijd van start. “We zijn trots op het feit dat Dell EMC, op basis van haar vertrouwen in onze producten en organisatie, voor een wereldwijde OEM-samenwerking heeft gekozen”, zegt David Flynn, CEO van Aerohive Networks. “Dell EMC is een betrouwbare partner voor IT-organisaties in alle delen van de wereld. Dankzij deze wereldwijde reikwijdte beschikt Aerohive nu over een partner die zijn netwerktechnologie en switches naar een bredere markt kan brengen. Dit zal de verkoop van onze oplossingen een enorme boost geven.”

Dell EMC laat verder via Tom Burns, Senior Vice President Networking, Enterprise Infrastructure & Service Provider Solutions, weten zich ten doel te stellen klanten te helpen makkelijker de digitale transformatie te maken. “De ondertekening van de OEM-overeenkomst met Aerohive maakt het mogelijk om een marktleidende, vanuit de cloud beheerde draadloze en switchtechnologie aan te bieden in combinatie met ondersteuning van wereldformaat.”

Switch stacking binnen HiveManager NG

Aerohive maakt naast deze samenwerking ook bekend dat HiveManager NG nu ondersteuning biedt voor switch stacking via een grafische gebruiksinterface. Dit is mogelijk voor switches uit de N1500-, N2000- en N3000-reeks van Dell. HiveManager NG biedt daarnaast ondersteuning voor switches uit de N1100-reeks van Dell EMC. Gebruikers kunnen hun netwerk op basis van switches van Dell EMC en access points van Aerohive vanuit één centrale locatie beheren met behulp van HiveManager NG.

Deze oplossing biedt via een grafische interface toegang tot geavanceerde functionaliteit en het beheer van switches, zoals poortconfiguratie, bewakingsmogelijkheden en functies voor het analyseren van poorten en de uptime van netwerkapparatuur. Deze oplossing voor cloud-netwerken zet volgens de partijen de nieuwe norm voor convergentie tussen vaste en draadloze netwerken door beheermogelijkheden van grootzakelijke kwaliteit naar publieke en private clouds te brengen.