Lenovo Data Center Group heeft tijdens Supercomputing 2017 nieuwe initiatieven aangekondigd waarmee het bedrijf klanten wil helpen met kunstmatige intelligentie (AI). Het doel is om de technologie succesvol in te zetten om de productiviteit te verhogen en transformerende resultaten te bereiken. Drie nieuwe Augmented Intelligence Innovation Centers in Morrisville (VS), Stuttgart en Bejing behoren tot de ontwikkelingen.

Kirk Skaugen, President van de Lenovo Data Center Group, beschrijft dat de nieuwe wereldwijde AI Innovation Centers en een uitgebreide product- en dienstenportfolio de toewijding om klanten te helpen AI-implementaties te realiseren onderstrepen. Hij is van mening dat de klanten de technologie moeten omarmen om te profiteren van enorme hoeveelheid data en succesvol te zijn in een competitieve markt.

Interessant zijn ook twee aankondiging die zijn ontworpen voor future-defined workloads. Het gaat om nieuwe GPU’s voor ThinkSystem SD530, inclusief ondersteuning voor de laatste Nvidia Volta architectuur gebaseerde Tesla V100 GPU-accelerators en Intel Xeon Scalable Systems Family-processoren. Anderzijds is er Lenovo Intelligent Computing Orchestrator (LiCO), een managementsuite met een intuïtieve GUI die helpt de ontwikkeling van AI-applicaties te versnellen.

Toewijding

Lenovo geeft tevens aan een community te bouwen met wereldwijde experts die klanten helpen bij snelle AI-implementatie met end-to-end oplossingen. Er wordt omschreven dat er diverse samenwerkingen zijn opgezet met onderzoeksinstanties zoals de North Carolina State University (NCSU) en de University College London (UCL). Het bedrijf richt zich samen met deze partners op innovatieve AI-onderzoeken met maatschappelijke relevantie, zoals de klimaatproblematiek en de strijd tegen ziektes.

Het Chinese merk richt zich al enige tijd actief op de ontwikkeling en ondersteuning van AI. Zo werden in juli nieuwe AI-concepten getoond. Het ging toentertijd over onder andere een nieuwe augmented reality headset een een kledingstuk dat het hart monitort. Naast de toepassingen die zich wat meer richten op de consumer, is Lenovo dus ook actief bezig om organisaties te helpen.