De Chinese technologiereus Huawei wil mobiele netwerken gebruiken om drones snellere en efficiëntere routes te laten vliegen. Het is de bedoeling om meer drones de lucht in te krijgen. Ook wil Huawei het IoT inzetten voor de industrie

Dat heeft Ken Hu, roterend CEO van Huawei, vandaag bekend gemaakt tijdens het Global Mobile Broadband Forum in Londen. “We hebben er als industrie de afgelopen dertig jaar aan gewerkt om de planeet met het internet te verbinden en nu gaan we alles wat tot wel driehonderd meter in de lucht zit, ermee te verbinden. Dat is zo hoog als de Shard-toren in Londen, echt buitengewoon.”

Alles verbinden

Huawei wil uiteindelijk dat meer dan dertig procent van alle commerciële drones aan mobiele netwerken verbonden worden binnen dit initiatief. De bedoeling is om ‘low airspace digital networks’ te creëren die tegen 2020 beschikbaar zijn voor commercieel gebruik. De eerste praktijkproeven moeten in 2019 gehouden worden.

Afgezien van drones, wil Huawei nog veel meer met het internet verbinden. Zo noemde Hu de 1 miljoen koeien die het bedrijf nu met het internet verbonden heeft.  “De telecomproviders hielpen melkveehouders meer dan 1 miljoen koeien verbinden met behulp van de NarrowBand IoT technologie van Huawei, die apparaten helpt een netwerkverbinding tot stand te brengen met mobiele telecommunicatiebanden,” aldus Hu.

Dat doet men door de koeien een halsband te geven, waarmee de boeren hen beter kunnen volgen. Ook is het makkelijker om te kijken naar de bewegingspatronen van de koeien en de lichaamstemperatuur. Tijdens het congres maakte Huawei bekend dat boeren gemiddeld 420 dollar extra omzet per koe verdienden dankzij deze IoT-technologie.

Lees meer