Barracuda Networks wordt voor 1,6 miljard dollar overgenomen door Thoma Bravo

Abonneer je gratis op Techzine!

Barracuda Networks heeft overeenstemming bereikt met Thoma Bravo, om te worden overgenomen voor 1,6 miljard dollar (1,3 miljard euro). Toch gaat het hier niet om een gebruikelijke overname, aangezien Thoma Bravo een private-equityfirma is. Dat houdt in dat er over een aantal jaar weer doorverkocht wordt.

Over het algemeen krijgen zulke maatschappijen zeggenschap vanwege hun grote belang in de partij die ze kopen. Thoma Bravo heeft dus het voornemen om zoveel mogelijk uit de sterke punten van Barracuda Networks te halen. Daarin heeft de koper ervaring, aangezien specialisme in technologie aanwezig is. Eerder nam Thoma Bravo bijvoorbeeld Riverbed, Qlik, Blue Coat, Flexera en Compuware over.

De investeerders van Barracuda Networks zullen 27,55 dollar per aandeel ontvangen. Dat is meer dan een aandeel de afgelopen 52 weken waard geweest is, terwijl er de afgelopen tien dagen een gemiddelde waarde van 22,49 dollar was. Investeerders kunnen op basis daarvan een vergoeding van 22,5 procent verwachten. De raad van bestuur van Barracuda Networks stemde unaniem in met dit voorstel en gelooft dat dit het maximum is voor de aandeelhouders. Een aandeel werd na het nieuws 16 procent meer waard.

Verwachtingen

De afgelopen kwartalen had Barracuda Networks het moeilijk. Dankzij de deal moet er groei voor het security-platform van het bedrijf ontstaan. Barracuda-CEO BJ Jenkins zegt over Thoma Bravo dat het een uitstekende reputatie heeft wat betreft het groeien van beveiligingsbedrijven. Tegelijkertijd toont de deal de waarde en kracht van Barracuda’s security aan, legt de directeur uit. Dat is namelijk het helpen van klanten bij het beschermen en beheren van hun netwerken, applicaties en data.

Jenkins spreekt het vertrouwen uit te verwachten dat werknemers zullen profiteren van het partnerschap. De partijen hopen de transactie af te ronden voor Barracuda’s financieel jaar, dat eindigt op 28 februari 2018. Daarbij is goedkeuring van de autoriteiten en aandeelhouders vereist. Toch komt het nieuws op een enigszins opvallend moment, aangezien Barracuda onlangs nog Sonian overnam, een leverancier van oplossingen voor public cloudarchivering en business analytics.