min

Tags in dit artikel

, , ,

McAfee Security, een afdeling van Network Associates, introduceert vandaag McAfee Active Client Security, een product dat organisaties beschermt tegen de geavanceerde internetgevaren en hackersaanvallen van vandaag de dag.

Deze gevaren worden zogenaamde ‘blended threats’ genoemd, ofwel het totaal aan digitale gevaren waartegen bedrijven zich tegenwoordig moeten beschermen. Het McAfee Active Client Security pakket is een makkelijk inzetbare modulaire beveiligingoplossing voor de desktop. In het nieuwe pakket zit McAfee’s bestaande antivirussoftware, desktop firewall bescherming, intrusion detectie, en unieke software die virusgevoeligheid kan vaststellen.

Effectieve bescherming tegen de blended threat is alleen mogelijk met een zeer strikt gemanagede blended verdediging, waarbij de McAfee ePolicy Orchestrator console een cruciale rol speelt in het centrale beheer van de beveiliging.

Doordat cyberaanvallen steeds slimmer in elkaar zitten en ook kwaadaardigere vormen aannemen, zal het misbruik van gaten in de netwerkbeveiliging alleen maar toenemen. Volgens recent onderzoek van IDC zal deze trend doorzetten en zullen cyberaanvallen zoals blended threats op vaste en draadloze bedrijfsnetwerken alleen maar slimmer worden en steeds vaker voorkomen. Aangezien blended threats zich zowel via email als via het Internet toegang verschaffen tot het netwerk van een organisatie, is het cruciaal om een volledige bescherming van de desktop te hebben.

McAfee Active Client Security voegt een tweede en derde laag beveiliging toe aan het systeem en dankzij de ePolicy Orchestrator kunnen netwerkbeheerders pro-actief hybride aanvallen op de desktop afslaan. McAfee Active Client Security zorgt voor de best mogelijke beveiliging tegen blended threat aanvallen. Het Active Client Security pakket is ontwikkeld met McAfee’s bestaande technologie en bevat ThreatScan (om pro-actief virusgevoelige en onbeschermde computersystemen op te sporen), VirusScan en VirusScan Wireless (voor complete antivirusbeveiliging van desktop tot draadloze systemen), NetShield (software om real-time documenten te scannen), en Desktop Firewall (als bescherming tegen kwaadaardige code, hackers en onbekende bedreigingen).

De McAfee ePolicy Orchestrator, die door bedrijven over de hele wereld gebruikt wordt om de desktopbeveiliging te managen vanuit één locatie, zorgt voor een centrale beheermogelijkheid van het Active Client Security pakket. Met de ePolicy Orchestrator kunnen bedrijven op een kosteneffectieve manier de complexe beveiliging van systemen en desktops beheren die nodig is om zich te beschermen tegen de blended threats. De McAfee ePolicy Orchestrator is een schaalbaar middel voor het managen van de blended verdediging en kan tools van verschillende leveranciers beheren. Onder andere bevat het policy management, gedetailleerde grafische rapportage en de mogelijkheid om software in te zetten. Hierdoor zijn netwerkbeheerders in staat veel effectiever het hoofd te bieden aan blended threats. Beheerders kunnen de bescherming constant up-to-date houden, policies beheren, en gedetailleerde grafische rapportage krijgen over antivirusproducten van McAfee en Symantec, en ook van de McAfee Desktop Firewall en de ThreatScan.

Het Active Client Security pakket onderscheidt zich duidelijk van andere desktop beveiligingoplossingen op de markt. Het pakket heeft als enige McAfee ThreatScan, een zeldzame technologie voor het vaststellen van virusgevoeligheid waarmee netwerkbeheerders pro-actief het netwerk kunnen doorzoeken en alle toegangsmogelijkheden kunnen opsporen waar virussen eventueel binnen zouden kunnen komen. Omdat ThreatScan organisaties in staat stelt hun netwerk te beveiligen tegen bekende en onbekende aanvallen, krijgen virussen en kwaadaardige code niet eens de mogelijkheid het netwerk aan te vallen.

Het McAfee Active Client Security pakket wordt per direct door Network Associates geleverd. Voor bestaande McAfee klanten is er een update beschikbaar om snel en kosteneffectief hun bestaande antivirus en desktopbeveiligingoplossing up te daten. Meer informatie over McAfee Active Client Security is hier te verkrijgen.