min

Tags in dit artikel

,

Er is afgelopen week een grote blunder begaan bij CNN.com, internetonderdeel van het welbekende Cable News Network. Er waren op CNN.com namelijk overlijdensberichten van oud-president Ronald Reagan, Paus Johannes Paulus II, Fidel Castro en nog een aantal bekende personen op de site te lezen. De berichten zouden op een onderdeel van de site staan die niet voor de gewone gebruiker toegankelijk zouden zijn. Maar toch was dit door een vreemd voorval wel aan de orde. Gewone gebruikers konden de overlijdensberichten dus lezen. CNN heeft de berichten een paar uur later verwijderd, maar een aantal bezoekers hadden de berichten al doorgespeeld aan andere websites.

Nieuwsberichten als deze staan bij vele persbureaus in de startblokken. Dit is niet meer dan normaal. De berichten staan klaar, aangezien de personen tenslotte op vergevorderde leeftijd zijn en als ze eventueel komen te overlijden hebben ze in een oogwenk het bericht met de complete biografie gepubliceerd.

CNN woordvoerster Edna Johnson zegt in een verklaring dat technici nog bezig zijn met het onderzoek, naar dit vervelende voorval. "De enige conclusie is dat het om een menselijk fout gaat," aldus Edna Johnson. Cybercriminaliteit word overigens niet uitgesloten.