2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ajax en IBM, ’s werelds grootste ICT-bedrijf met haar Business Partner Tectrade, sloten onlangs een overeenkomst voor drieënhalf jaar. IBM wordt daarmee de belangrijkste Technology Partner van Ajax op het gebied van automatisering.
Namens IBM waren Harry Degger, Directeur Enterprise Systems, Client Manager Jaap D. Kuiper en eServer Territory Manager Ronald van Heek bij algemeen directeur Arie van Eijden van Ajax om de samenwerking te bezegelen. ,,IBM is hier erg blij mee”, lieten de vertegenwoordigers van het technologiebedrijf weten. ,,Een A-merk zocht een A-merk. Ajax is een aansprekende naam. De top op het gebied van voetbal. De uitstraling van Ajax past bij die van IBM. Zoals Ajax een grote naam is in het voetbal, met een rijke historie, is IBM dat binnen automatisering. We willen de banden tussen IBM en Ajax de komende jaren verder versterken. Onze Business Partner Tectrade staat er borg voor dat de oplossingen van IBM optimaal zullen passen binnen de strategie van Ajax.”

Arie van Eijden en Harry Degger zetten hun handtekening onder het contract dat de levering van computers, servers en storage behelst. De twee directeuren zijn verheugd over de samenwerking. ,,Super dat we het op deze manier met elkaar kunnen vinden”, zei Degger.

Op het interne netwerk van IBM verschijnt ook een bericht over de overeenkomst met Ajax, met een link naar ajax.nl. De circa 350.000 medewerkers van IBM zullen dus de toch al druk bezochte website van de club met nog meer ‘hits’ verrijken.

Alle medewerkers van Ajax werken voortaan met een nieuwe desktop-computer van IBM. Ook zal IBM via haar Business Partner Tectrade een groot aantal laptops leveren, waar bijvoorbeeld de scouts van Ajax veel profijt van zullen hebben.

,,We willen een omgeving creëren met een hoge beschikbaarheid”, aldus Kuiper en Van Heek. ,,Ajax wil altijd in de lucht zijn. De hardware en services oplossingen van IBM en Tectrade sluiten daar uitstekend op aan. Tot nu toe is de samenwerking naar tevredenheid verlopen. In de toekomst gaan we ons verder inzetten om ook de Ajax-fans te laten profiteren van de samenwerking.”

Ronald Bouwman, bij Ajax belast met automatisering, sprak van een goede keuze. ,,We zijn er echt blij mee dat IBM een van onze Technology Partners is geworden. We nemen een systeem in gebruik waar menig bedrijf jaloers op zou zijn. De automatisering bij Ajax staat nu op de rails. Vanaf vandaag is Ajax alvast landskampioen op het gebied van automatisering.”