3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Western Digital Corp. introduceert Media Center. Deze storage-oplossing combineert een 250 GB WD Caviar SE hard disk, een 8-in-1-card reader, een USB 2.0 hub en de exclusieve Dual-option Backup feature in één compact extern apparaat. Media Center van Western Digital is het enige storage-apparaat dat consumenten alles-in-één-functionaliteit biedt, en de mogelijkheid om bestanden vanaf diverse digitale apparaten te downloaden en op te slaan.

Verder brengt Western Digital nieuwe externe USB 2.0/FireWire-harde schijven met de Dual-option Backup op de markt. Deze harde schijven zijn beschikbaar met een opslagcapaciteit van 160, 200 en 250 GB. Met het Dual-option Backup-systeem van Western Digital kunnen consumenten data met een druk op de knop automatisch of on-demand opslaan. De setup-wizard vereenvoudig het plannen van geregelde back-ups. Verder geeft een blauw oplichtende knop aan dat bestanden automatisch worden opgeslagen.

Het Media Center en de nieuwe externe harde schijven met Dual-option Backup kunnen ook dat van verschillende bronnen backuppen, bijvoorbeeld voor consumenten die diverse schijven, pc’s of notebooks gebruiken.

Media Center en de nieuwe externe harde schijven zijn uitgerust met: een ingebouwde USB 2.0 hub met aan de voorkant een USB 2.0-poort voor eenvoudige aansluiting van randapparatuur; twee FireWire-poorten; Dantz Retrospect Express software; eenvoudige setup-wizards voor het plannen van automatische back-ups, extra databeveiliging met Safe Shutdown; een fraaie vormgeving, een hittebestendige ombouw en Kensington beveiligingsverbindingen. Beide producten bevatten WD Caviar SE hard disks.

Media Center zal in eerste instantie beschikbaar zijn met een capaciteit van 160, 200 en 250 GB. De combinatie van externe storage en een ingebouwde card reader bespaart ruimte en brengt downloaden terug tot een druk op de knop. Media Center is geschikt voor acht veelgebruikte kaartformaten, inclusief CompactFlash Type I en II, IBM Microdrive, Smartmedia, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMedia Card en SD Card. “Media Center en de nieuwe externe harde schijven met Dual-option Backup bieden onze klanten een eenvoudige storage-oplossing die volledig tegemoetkomt aan de behoeften van liefhebbers van digitale video en fotografie, en muziekliefhebbers. Deze groep kan data nu veilig en betrouwbaar opslaan”, zegt Todd Ciresi, Business Teamleader Peripherals van Best Buy. “De snelgroeiende behoefte van consumenten en bedrijven aan storage van content vereist hoogwaardige en robuuste alles-in-één storage-apparatuur”, zegt Richard E. Rutledge, Vice-President Marketing van Western Digital. “Media Center van Western Digital biedt een volledig uitgeruste storage-oplossing die gebruikers tegelijkertijd keuzevrijheid, gemak en flexibiliteit voor hun storage-behoeften geeft.”

Media Center en de externe USB/FireWire externe harde schijven zijn beschikbaar via het retail-en distributienetwerk van Western Digital. De verkoopadviesprijs voor Media Center 250 GB bedraagt 382 euro. De externe USB 2.0/FireWire hard drive met Dual-option Backup 250 GB is 337 euro. (genoemde prijzen zijn inclusief BTW)

Systeemeisen Media Center en de externe USB 2.0/FireWire-harde schijven met Dual-option Backup zijn geschikt voor: Macintosh en pc’s met een USB-poort en/of een OHCI FireWire-poort of adapter; backwards compatible met USB 1.1-poorten, maken gebruik van Windows 98 SE/2000/XP of Mac OS v9.2.2 of nieuwere versies en vanaf Mac OS X v10.1.3. De card reader en hub vereisen een USB-verbinding voor Macintosh en pc’s. Alle specificaties zijn te vinden op en te downloaden vanaf Westerndigital. Alle Western Digital-producten hebben een jaar garantie, behalve wanneer de wet het anders voorschrijft.