min

Tags in dit artikel

, ,

3 weken geleden had Kodak Sony voor de rechter gesleept wegens inbreuk op patenten. Sony heeft nu hetzelfde bij Kodak gedaan.

Volgens Sony heeft Kodak inbreuk gemaakt op een tiental digitale fotografiepatenten die in het bezit zijn van Sony. Kodak heeft de aanklacht nog niet gelezen en weigert daarom ook nog comentaar te geven, aldus The Wall Street Journal.

Drie weken geleden had Kodak Sony voor de rechter gesleept in New York. Sony zou toen de patenten van Kodak op het gebied van fotocompressie, digitale opslag en andere digitale camera- en videotechnologiëen geschonden hebben. Toen ontkende Sony alle beschuldigingen.

Dit is niet de eerste keer dat producenten van camera’s elkaar met patentzaken aanklagen. Zo was Kodak al eerder beschuldigd door Polaroid.

Kodak had Sanyo in 2001 aangeklaagd voor patentbreuk. Sanyo was toen uiteindelijk akkoord gegaan en kocht licentie voor het gebruik daarvan. Ook Olympus en andere camerafabrikanten belandden daarna al snel in de bank van beklaagden van Kodak.