1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel Kodak zo goed als failliet is en het bedrijf wanhopig op zoek is naar financiële middelen om het bedrijf een doorstart te kunnen geven, lijkt het erop dat Apple het bedrijf definitief ten gronde wil richten. Apple wil het zo goed als failliete Kodak namelijk aanklagen wegens patentschending. Kodak zou zich schuldig maken aan het schenden van enkele Apple-patenten.

Hoewel we kunnen concluderen dat Kodak al zo goed als failliet is, heeft het advocatenteam van Apple toestemming gevraagd of het Kodak mag aanklagen. De reden hiervoor is patentschending, Kodak zou in het verleden Apple patenten hebben geschonden met hun Kodak printers, digitale camera’s en digitale fotolijstjes.

Apple heeft bij de rechtbank gemeld dat zij van plan is een aanklacht in te dienen tegen Kodak bij de International Trade Commission. Ook zal er een vergelijkbare aanklacht worden neergelegd bij een lokale rechtbank in de Verenigde Staten.

Het zou in de aanklacht voornamelijk gaan om het image-preview patent. Apple claimt dat zij in de vroege jaren 90 een fotocamera zou hebben ontwikkeld welke zij zou hebben gedeeld met Kodak. Echter zou laatstgenoemde destijds het patent voor de ogen van Apple hebben weggekaapt. Kodak ontkent alle beschuldigingen.