min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Cisco Systems en IBM introduceren samen een router chip, die onderdeel is van de op 25 mei geïntroduceerde Cisco Router CRS-1.

De chip, Cisco Silicon Packet Processor (SPP) heeft een vermogen van 40 GBPS en bestuurt maar liefst 38 miljoen poorten en bevat meer dan 187 miljoen transistors. Hierdoor kan de nieuwste Cisco router 47 miljard instructies per seconde verwerken.

Service providers kunnen hiermee nieuwe IP diensten introduceren, zoals video-on-demand, online gaming en real-time interactie. Deze diensten zorgen voor een explosieve vraag naar bandbreedte. Met de capaciteit en snelheid van de nieuwste Cisco router kan bijvoorbeeld de bibliotheek van het Amerikaanse Congres in ongeveer 5 seconden worden verstuurd over het internet.

De introductie van SPP is de bekroning op de samenwerking tussen Cisco en IBM die drie jaar aan deze chip hebben gewerkt. De chips zullen worden geproduceerd in IBM’s moderne 300mm halfgeleider productiefaciliteit in East Fishkill, N.Y., en de 200mm faciliteit in Burlingon, Vt.