1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dat de I-pod Apple geen windeieren gelegd heeft dat zal niemand ontgaan zijn. Voorlopig lijkt het er zelfs op dat de hype alleen maar groter geworden is de afgelopen maanden. De introductie van de iPod mini draagt daar ook flink aan bij.

De winst van het bedrijf is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Waar er een jaar geleden nog 19 miljoen dollar winst gemaakt werd, is er het afgelopen kwartaal een winst gemaakt van maar liefst 61 miljoen dollar. De enorme stijging van Apple’s winst kan voor een groot deel toe worden geschreven aan de verkopen van iPods.

Het afgelopen kwartaal heeft Apple maarliefst 860.000 iPods verkocht, waar er een jaar terug ‘slechts’ 304.000 iPods werden verkocht. Met name door de verkopen van de iPod is de winst verdriedubbeld waar de omzet ‘slechts’ met iets minder dan dertig procent is toegenomen. (van 1,55 miljard naar 2,01 miljard dollar) Deze efficiency verbeteringen zijn inmiddels beloond door middel van een stijging van het Apple-aandeel van 38% in de laatste twaalf maanden.

We bedanken Ajax_Fan voor het insturen van dit bericht.