min

Tags in dit artikel

In samenwerking met een producent van draadloze apparatuur heeft een gezondheidsdienst in Californië een groot WiFi-netwerk aangelegd in een aantal ziekenhuizen. Op zich is dit natuurlijk niet zo opmerkelijk, ware het niet dat ook infusen draadloos zijn verbonden met het netwerk.

Dankzij het netwerk kunnen verschillende gegevens in het gehele ziekenhuis opgevraagd worden. Mark Wiesenberg van Sharp Healthcare zegt hierover: "Het stelt ons in staat om meer aandacht te geven aan de patiënt, in plaats van ons bezig te houden met administratie." Sharp Healthcare heeft momenteel zo’n tweehonderd draadloze toegangspunten. Dit zal verdubbelen als de organisatie naar een gecentraliseerdere aanpak overstapt.

De infusen controleren permanent de medicatie via het WiFi-netwerk. Via een verbinding met de centrale server met alle medische informatie kan het infuus controleren of de medicatie in de juiste hoeveelheid wordt toegediend. Dit gebeurt nog nergens andere ter wereld.

Sharp Healthcare werkt voor de beveiliging van het netwerk samen met Aruba Networks. Zowel werknemers als patiënten krijgen toegang tot het draadloze netwerk. Om toegang te krijgen tot het medische systeem moet je autoriseren. Log je in als bezoeker krijg je alleen toegang tot internet. De beveiliging van het systeem is goed genoeg om te voldoen aan de Amerikaanse regels voor de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens.

Door de modernisering van de ziekenhuizen verwacht Sharp Healthcare de operationele kosten van het ziekenhuisnetwerk met 80 procent te kunnen drukken. De kostenbesparingen moeten vooral behaald worden door de betere beheersbaarheid van het netwerk.

Het WiFi-infuus zal beschikbaar zijn in alle ziekenhuizen die door Sharp Healthcare worden beheerd.