1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bintec Access Networks GmbH, onderdeel van de Enterprise Networking divisie van Funkwerk AG, betreedt de Nederlandse markt. Bintec is leverancier van netwerk access-oplossingen en bezet in Europa de tweede plaats op deze markt na Cisco Systems.

Thomas von Baross, Managing Director van Bintec Access Networks, ziet veel mogelijkheden voor Bintec in Nederland: "Het feit dat we nummer twee zijn op de router access-markt in Europa is te danken aan ons succes in Frankrijk en Duitsland. Ons doel is om nummer twee te worden op elke belangrijke markt in Europa."

Het productportfolio van Bintec bestaat uit de compacte, modulaire X-Generation routers en de VPN gateways in de VPN Access productlijn. Beide productfamilies beschikken over een uitgebreid aantal functies om zich aan te kunnen passen aan de meest diverse applicatiescenario’s. Bintec houdt bij de ontwikkeling en marketing van de routers veel rekening met de behoeften van de belangrijkste gebruikers, Internet Service Providers (ISP’s) en grote ondernemingen, en met de belangen van resellers. Von Baross gelooft in de producten: "Wij zijn ervan overtuigd dat we succesvol zullen zijn op de Nederlandse markt."

Bintec’s eerste belangrijke stap in Nederland was het tekenen van een distributieovereenkomst met Solar Elektro BV. Von Baross: "We hebben een complete organisatie opgezet voor technische ondersteuning, technische trainingen en marketing- en verkoopactiviteiten, zoals bijvoorbeeld roadshows voor resellers in oktober en november 2004."