Computerleverancier Tiger Direct heeft een last-minute rechtzaak aangespannen tegen Apple, wegens het gebruik van het woord ‘Tiger’.

Apple gebruikt ‘Tiger’, voor haar besturingssysteem MAC OSX 10.4. Volgens het bedrijf Tiger Direct heeft de nieuwe naam van Apple’s besturingssysteem echter een negatieve invloed op de marketing van hun producten. Volgens het bedrijf is hun website door het vele nieuws rondom Apple’s besturingssysteem niet meer goed terug te vinden in de grote zoekmachines.

Ook meldt het bedrijf dat het de namen Tiger, TigerDirect en TigerSoftware heeft geregistreerd. De officiële aanklacht tegen Apple luidt: "Apple’s nieuwe besturingssysteem veroorzaakt verwarring, misleiding en misvatting onder de consument."

Overigens is de klacht van Tiger Direct niet direct terug te zien in de grotere zoekmachines. Zoeken op het woord ‘Tiger’ in Google, levert het bedrijf de derde plek in de lijst op. Op Yahoo is het bedrijf op de 11e plaats in de lijst te vinden en bij AOL.com is het terug te vinden op de 2e plek.