1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Zuid Koreaanse antitrust commissie zal volgende maand uitspraak doen in de zaak waarin Microsoft beschuldigd wordt van het misbruiken van haar dominante marktpositie. Dat is vandaag gemeld door de Zuid-Koreaanse authoriteiten.

De Fair Trade Commission (FTC) heeft sinds 2001 onderzoek gedaan naar beschuldigingen die in dat jaar werden gedaan door het internetportaal Daum Communications. Het portaal beschuldigde Microsoft ervan dat het bedrijf de regelgeving heeft overtreden door het besturingsysteem Windows te verkopen met een ingebouwde instant messenger.

Daum, dat zelf ook een instant messagingprogramma aanbiedt stelt dat Microsoft haar concurrenten uitschakelde door haar sterke marktpositie daarvoor te gebruiken. Het onderzoek van de FTC werd vorig jaar uitgebreid nadat RealNetworks vorig jaar een zelfde soort klacht indiende over MediaPlayer. De FTC verwacht de resultaten van het onderzoek op 13 juli aan te kunnen bieden aan de antitrust commissie.

Ook de Europese Unie spande vorig jaar een zelfde soort zaak aan tegen Microsoft. Daarin werd Microsoft veroordeeld tot een boete van 497 miljoen euro en moest het een aantal wijzigingen doorvoeren in haar software. Alhoewel Microsoft daar nog steeds tegen in beroep is, werkt het bedrijf wel mee aan alle eisen van de Unie. Het bedrijf heeft inmiddels ook al aangekondigd geheel te zullen voldoen aan de uitspraak van de Zuid-Koreaanse authoriteiten.