Zuid-Korea eist splitsing van Messenger en Windows

Doordat Microsoft eerder een zaak tegen de Europese Unie verloor, moest het bedrijf een aparte versie van haar Windows besturingssysteem uitbrengen zonder haar media player software. Het ziet er naar uit dat het bedrijf nu weer een nieuwe versie moet uitbrengen, maar nu zonder haar Messenger chatsoftware.

Zuid-Korea eist splitsing van Messenger en WindowsDe zaak, waardoor Microsoft nu weer in een lastig parket is gebracht, was in Zuid-Korea aangespannen door de Fair Trade Commission. Microsoft wist tijdens de zaak schikkingen te treffen met een aantal medestanders van de FTC en het dreigde ook dat het haar besturingssysteem van de Zuid-Koreaanse markt zou halen.

Het bedrijf moet ondanks deze pogingen toch haar Messenger software uit Windows halen en daarnaast ook nog eens 32 miljoen dollar boete betalen. Microsoft heeft aangekondigd dat het in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak, maar zal het eerder uitgesproken dreigement niet uitvoeren.

De zaak is zogezegd bijna een kopie van de zaak die de EU had aangespannen tegen Microsoft. De FTC had er het volgende over te zeggen: "Windows Media Server, Player, en Internet Messenger, blokkeerden de concurrenten en leidden naar een monopoliepositie voor Microsoft en vormden daarnaast een hoge drempel voor ontwikkelaars van serversoftware en besturingssystemen", aldus voorzitter Kang Chul-kyu van de FTC.
In tegenstelling tot de zaak in de EU, mag Microsoft als gevolg van deze uitspraak, haar huidige Windows versies niet meer verkopen in Zuid-Korea.

Bron:Reuters