1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt een flinke afname, tot wel 40%, in de vraag naar IT specialisten in de komende 5 jaar. De analisten van het bedrijf hebben een lijst met belangrijke trends in 2006 opgesteld, en dit is er één van.

Volgens Gartner gaan bedrijven op zoek naar werknemers die niet alleen IT specialist zijn, maar ook kennis hebben van andere, meer zakelijke aspecten van een opdracht. Volgens Diane Morello, research vice president van Gartner, ligt de lange-termijn waarde van de huidige generatie IT-ers in het "begrijpen en kunnen werken met de situaties, processen en koop patronen die verticale industrieën zo karakteriseren".

Een tweede trend die in 2006 steeds meer de kop op zal gaan steken volgens Gartner, is het overzetten van laptop eigendom. Nu is het vaak het bedrijf dat laptops in eigendom heeft en uitleent aan werkenmers. Dat zal echter in veel bedrijven gaan veranderen: werknemers hebben een laptop dan zelf in eigendom. Uiteraard staat hier wel een vergoeding tegenover, de werknemer hoeft de apparatuur niet zelf te betalen. Volgens Gartner zal in 2008 10% van alle bedrijven deze regeling toepassen.