1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Skype, de ontwikkelaar van het gelijknamige populaire VoIP programma, is gedagvaard door AMD. Volgens de processorfabrikant heeft Skype afspraken met Intel gemaakt die de concurrentie zouden beperken.

AMD eist nu bij de rechter dat Skype documenten vrijgeeft, waaruit zou blijken dat in versie 2.0 van Skype een functie zit die alleen toegankelijk is voor Intel gebruikers. Dat dit het geval is werd begin februari al duidelijk.
Skype is echter niet het enige bedrijf dat aangeklaagd is door AMD, voor vermeende afspraken met Intel. AMD probeert via een aantal zaken aan te tonen dat Intel haar marktpositie misbruikt om afspraken te maken met bedrijven, waardoor AMD buiten de boot valt.

De functie waar het in Skype 2.0 om zou gaan is de mogelijkheid om met tien personen tegelijkertijd deel te nemen aan een gesprek. Deze functie werkt alleen voor gebruikers van Intel’s dualcore processors. Gebruikers van een AMD processor kunnen maximaal met vijf mensen tegelijkertijd bellen.

Alhoewel Skype en Intel de beschuldigingen ontkennen en meldden dat alleen Intel dualcore chips genoeg capaciteit hebben voor de functie, gelooft AMD hier niets van. Volgens het bedrijf heeft Intel Skype om weten te kopen.