Schneider Electric lanceert monitoringsdienst EcoStruxure Asset Advisor

Abonneer je gratis op Techzine!

Schneider Electric kondigt de beschikbaarheid van de EcoStruxure Asset Advisor aan. Deze dienst helpt bedrijven bij het monitoren van de energiedistributie en kritieke datacenterassets. Asset Advisor is onderdeel van de open Internet of Things (IoT)-architectuur EcoStruxure.

Het gaat om een 24/7 voorspellende en ondersteunende service voor het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit. De nieuwe dienst combineert IoT en cloud-technologieën met de inzet van eigen experts en aanvullende diensten. Zo signaleert Assest Advisor risico’s voordat het kritieke incident worden, vermijdt het ongeplande downtime en operationeel verlies en vermindert het kostbaar onderhoud.

Schneider Electric zorgt ervoor dat data van de klantomgeving live geëvalueerd wordt. Door het toepassen van kunstmatige intelligentie en geavanceerde analyses identificeert de dienst mogelijke risico’s. Op basis van die data, ontvangen op een slimme app, kunnen klanten keuzes maken en vervolgens zelf actie ondernemen of dit overlaten aan het Schneider Electric Service Bureau. Wereldwijd zijn meer dan 7.000 specialisten verbonden aan het servicebureau van de Asset Advisor.

Schneider Electric wil hiermee tevens extra veiligheid inbouwen voor bedrijfsmiddelen en het personeel. Dit dankzij de vroegtijdige waarschuwingen voor storingen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de laatste cybersecurity-protocollen en -inzichten.

Beschikbaarheid

De IoT-architectuur EcoStruxure werd vorig jaar onthuld. Met de dienst kunnen organisaties data van verbonden installaties analyseren, om zo tot de juiste actie over te gaan. De architectuur moet slimmer energieverbruik faciliteren en meer controle over processen en prestaties bieden. De vandaag beschikbaar gemaakte oplossing moet daar dus een aanvulling op zijn.

Geïnteresseerden kunnen de EcoStruxure IT-app downloaden via de Apple App Store of Google Play Store.