1 min

Tags in dit artikel

, ,

Niet elk ICT-project wordt afgemaakt, sterker nog, de kans tot falen is niet gering. Uit cijfers van een onderzoek van Ernst & Young blijkt dat maar liefst tien procent van ICT-projecten volledig mislukken. Vijftig procent van de projecten wordt nooit uitgevoerd.

Ernst & Young heeft geconstateerd,
uit het tweemaandelijkse onderzoek naar ICT-ontwikkelingen in Nederland, dat er maar liefst 27 procent van de (deels) mislukte projecten veel langer blijkt te duren als van te voren gepland is. Laat staan dat het aan de verwachtingen voldeed. Bij bijna 17 procent waren de kosten gewoon niet meer te overzien en rezen de pan uit.

"Er mislukken meer projecten dan een jaar geleden", aldus ICT leadership directeur Jacob Verschuur. Er worden vergeleken met vorig jaar 17 procent minder projecten gestart. In Nederland mislukte de laatste twee jaar maar liefst van 95.000 bedrijven de implementatie van financiële en boekhoudsystemen. In 47.000 Nederlandse bedrijven faalde een geplande migratie van Office-applicaties. Bij 41.000 bedrijven mislukte een systeemmigratie.

In het onderzoek zijn alle ondernemingen meegeteld, van grote bedrijven tot kleine ondernemingen. Alleen het eenmansbedrijf bleef buiten het onderzoek.