1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eén jaar na het vrijgeven van de Solaris 10 broncode aan de open source community, heeft Sun inmiddels ruim 5 miljoen downloads geregistreerd van het besturingssysteem. Ook het aantal ontwikkelaars dat vanuit de OpenSolaris Community bijdraagt aan de ontwikkeling van Solaris 10 is in een jaar gegroeid naar 14.000 leden. Met bijdragen vanuit de OpenSolaris Community en de eigen Solaris-ontwikkelgroep stelt Sun nu een nieuwe versie beschikbaar; Solaris 10 6/06.

Deze versie is onder meer uitgebreid met Solaris ZFS, een feature die een file systeem biedt met een hoog niveau van data integriteit en -beveiliging. Daarnaast is PostgreSQL voor Solaris toegevoegd alsmede ‘Predictive Self-Healing’ voor x86 en x64 servers uitgerust met een AMD Opteron processor.

De OpenSolaris Community bestaat nu uit 14.000 leden, 29 wereldwijde gebruikersgroepen, 40 communities, 27 actieve projecten en meer dan 100 ‘putbacks’. Een putback verwijst naar een aantal wijzigingen en het implementeren van deze wijzigingen in de zogenaamde gate. De gate is op zijn beurt weer de officiële werkruimte van een project, die gedeeld is met andere ontwikkelaars.