1 min

Tags in dit artikel

, , ,

MySQL opent een kantoor in de Benelux. Dit kantoor zal gericht zijn op de verkoop van de database software, omdat support al geleverd wordt binnen de Benelux.

"Ons bedrijf is actief in elk land ter wereld. In elk land zijn er technisch experts. Dus als we een nieuw kantoor openen, kan dat alleen een verkoopkantoor zijn."

MySQL heeft al meerdere kantoren. De hoofdkantoren zitten in de V.S. en Zweden, maar ze hebben ook kantoren in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Finland en Japan. De laatste opvolger in deze trent is natuurlijk de Benelux. "We hebben al belangrijke Belgische en Nederlandse klanten, maar willen er meer", aldus de verklaring van een woordvoerder. "Veel grote bedrijven hebben een hoofdkwartier in de Benelux. In Nederland zijn er ook nog eens veel technologiebedrijven. Dat is in België wat minder, maar daar zijn toch goede zaken te doen."

Het openen van een kantoor in de Benelux is volgens MySQL een natuurlijke uitbreiding: "We zijn nogal conservatief ingesteld als het onze groei betreft. Vijf jaar geleden lag onze focus op de Verenigde Staten en Duitsland. Twee jaar later kwamen het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië erbij. Later pas zijn we voor de rest van Europa en Japan gegaan."