Abonneer je gratis op Techzine!

Google is weer met wat nieuws gekomen. Deze keer een online applicatie waarmee gebruikers heel makkelijk PDF-formaten kunnen lezen in de internetbrowser. De gebruiker hoeft nu niet de internetbrowser te verlaten en via Adobe Acrobat Reader PDF-formaten in te lezen.

Dat in de webbrowser online gedigitaliseerde boeken lezen handig is, spreekt voor zich. Toch heeft Google het hierbij niet gelaten. De zoekgigant heeft er nog enkele handige functies bijgevoegd. Zo staan er links naar een aantal online winkels waar het boek te koop is. Bovendien is het ‘Zoeken naar boeken’ van Google gekoppeld aan ‘In de bibliotheek’. Op deze manier kunnen bronnen gevonden worden die refereren naar het boek. Als men meer wil weten over een bepaald boek, of twijfelt over de aankoop ervan, kan er geklikt worden op de ‘Meer over dit boek’ functie. Dan verschijnt er informatie over het boek en eventueel nog andere boeken die verwant zijn aan het boek waar naar gezocht is.

Vorige week is Google nog aangeklaagd door een Franse uitgever. Deze vondt dat Google de auteursrechten schendt omdat het bedrijf bezig is met boeken in te scannen en online te plaatsen voor belangrijke en grote universiteiten zoals Harvard, Oxford en Standord.

Hier kan gezocht worden naar online geplaatste boeken.