Adobe onthult Commerce Cloud-integraties met Google, Amazon en PayPal

Adobe onthult Commerce Cloud-integraties met Google, Amazon en PayPal

Adobe heeft een reeks nieuwe functies voor Commerce Cloud onthuld, waaronder integraties met Google, Amazon en PayPal. De nieuwe updates zijn gericht op MKB’s en mid-market retailers. Ook moeten ze het gat tussen consumenten, verkoopkanalen en ervaringen dichten. 

Commerce Cloud werd in maart dit jaar gelanceerd en bouwt voort op technologie van Magento, dat vorig jaar voor 1,68 miljoen dollar werd overgenomen door Adobe. In de dienst zitten de belangrijkste functies van Magento, zoals de optie om eigen online winkelvoorkanten te maken en te onderhouden aan de hand van een set geïntegreerde tools.

Commerce Cloud krijgt nu onder meer een Google Shopping Ads Channel voor Magento Commerce en Magento Open source 2.2.4 en nieuwe, weet ZDNet. Het kanaal is een directe integratie met Google Merchant Center en Google Ads, waardoor verkopers via Magento reclamecampagnes en -rapportages op het Google-netwerk vanuit Magento kunnen beheren.

Amazon en PayPal

Ook nieuw is het Amazon Sales Channel, wat verkopers moet helpen om hun aanwezigheid op de Amazon-marktplaats te vergroten. Het Amazon Sales Channel laat verkopers hun catalogus integreren en hun producten beheren via het Magento administrator dashboard. De integratie zet ook een bi-directionele data flow op om de inventaris te beheren.

Adobe breidt zijn analytics-platform bovendien naar Magento uit via een nieuwe Experience Platform Launch Extension. Het bedrijf stelt dat dit merken de mogelijkheid geeft om de tag management die vereist is om data flow tussen Magento Commerce en Adobe Analytics op te zetten, binnen minuten te deployen.

Daarnaast integreert Adobe zijn Progressive Web Applications Studio met PayPal’s Braintree. De Progressive Web Applications Studio is bedoeld om retailers te helpen bij het bouwen van online winkels die werken met een app-achtige ervaring. Daarmee moeten succespercentages uiteindelijk verhoogd worden. Met de Braintree-integratie kunnen verkopers en ontwikkelaars beginnen met het verwerken van pin- en credittransacties met een al opgezette gateway.