2min

Tags in dit artikel

, , ,

Rusland is van plan om volgend jaar een concurrent voor het Amerikaanse GPS navigatiesysteem te lanceren. De techniek is tijdens de Koude Oorlog ontwikkeld, en werd destijds gebruikt door het leger.

Tegenwoordig gebruiken erg veel mensen de GPS-techniek. Of het nou gaat om de weg in de auto te vinden, of bij wandelaars in de bossen. Deze technologie heeft een grote invloed gehad op het leven van de mensen. GPS is dan ook een techniek welke bij veel mensen bekend is. Rusland wil nou een directe concurrent introduceren, GLONASS genaamd. De naam GLONASS staat voor Global Navigation Satellite System.

De ontwikkelaars van de nieuwe Russische technologie liet weten dat zij van plan zijn om alle services welke geleverd worden door de huidige GPS-technologie ook aan te gaan bieden. Zij lieten weten dat de consument de GPS-systemen gebruikt aangezien dit de enige manier is welke op dit moment beschikbaar is. Men verwacht dat wanneer er een nieuwe technologie geïntroduceerd wordt de mensen ook gebruik zullen maken van de nieuwe technologie.

Rusland is van plan om dit jaar 385 miljoen dollar uit te geven aan de nieuwe technologie, en wil meerdere satalieten dit jaar nog lanceren ter ondersteuning van GLONASS.

GLONASS zal geheel Rusland dekken en sommige naast gelegen landen. Echter zal na de lancering de dekking zich uitbreiden, tot in 2009 de gehele wereld gedekt wordt door 24 satellieten.
Ze verwachten dat GLONASS vooral gebruikt zal worden naast GPS zodat men een extra navigatie-manier achter de hand heeft voor het geval één zo falen.