Oracle en VMware hebben een deal hebben gesloten over het aanbieden van cloudtechnologie. Daarmee behoren jarenlange spanningen over hoe Oracle de technische ondersteuning voor VMware-gebruikers afhandelt tot het verleden.

VMware is een belangrijke speler als het gaat om grote bedrijven die nog on-premise datacenters hebben en een deel van of al hun workloads nog naar de cloud moeten verplaatsen. Veel grote bedrijven gebruiken de technologie van de specialist namelijk om hun datacenters aan te sturen.

Om de potentiële klanten voor zich te winnen, moeten cloudaanbieders technische compatibiliteit hebben met VMware. Het is dan ook niet verrassend dat Amazon, Microsoft en Google de afgelopen jaren samenwerkingen zijn gestart met het bedrijf.

Nieuwe samenwerking

Dat gold echter niet voor Oracle, dat met Amazon en Microsoft concurreert. Maar daar komt nu verandering in, schrijft Reuters. Oracle heeft nu namelijk wel een samenwerking aangekondigd met VMware.

De cloudspecialist heeft een systeem ontworpen waarmee gezamenlijke klanten VMware-gebaseerd computing-werk naar de cloud kunnen verplaatsen, zonder de code aan te hoeven passen.

Vice president of engineering bij Oracle Cloud Infrastructure Clay Magouryk vertelt dat hier veel werk in heeft gezeten. Daarbij lag de focus op het geven van maximale controle aan gebruikers.

Ondersteuning voor apps

De twee bedrijven hebben verder laten weten dat Oracle technische ondersteuning biedt aan klanten die hun applicaties bovenop VMware draaien. De meeste bedrijven draaien hun kritische systemen – zoals financiële software – niet zonder dat er een optie is voor ondersteuning.

Daarmee is er ook een einde gekomen aan de onzekerheid op dit gebied. De kerntool van VMware split een fysieke computerserver namelijk op in meerdere, kleinere virtuele machines die ervoor zorgen dat de computers van een bedrijf volledig gebruikt worden.

Oracle bood hier een concurrerend product voor aan, en het was onduidelijk of er ondersteuning kwam voor wanneer bijvoorbeeld de financiële software gebruikt werd met software van zijn concurrent. Nu hebben de bedrijven laten weten dat er ondersteuning komt voor dergelijke situaties.