1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

China’s hoofdstad Beijing heeft de bedenkelijke titel "grootste virusstad van de wereld" gekregen. Een onderzoek, gevoerd door Network Box, wijst uit dat in mei 21,04 % van alle malware verstuurd werd vanuit Beijing, een stijging van bijna 15 procent tegenover maart.

Het laat daarmee Kuala Lumpur ver achter zich, dat 5,33 % van alle malware verspreidde. Het brons is voor Madrid, gevolgd door Rome en Seoul. En Beijing gaat verder op haar elan: ook als het op spam aankomt scoort de stad slecht. Eén op de tien spammailtjes komt namelijk van Beijing, gevolgd door Seoul, Moskou, Warschau en Milaan.

Simon Heron, managing director bij Network Box, zegt het volgende over de situatie. "China is de grootste bron van malware. Maand na maand zien we een constante groei in de hoeveelheid spam en malware die verstuurd worden vanaf geïnfecteerde systemen. De grote hoeveelheid geïnfecteerde machines is te wijten aan het feit dat illegale Windows-versies niet gepatched kan worden." "In ieder geval”, zo besluit Heron ironisch, "China zou in ieder geval de gouden medaille winnen als er Olympische Spelen bestonden voor malware".