2min

Appl een Broadcom hebben twee overeenkomsten getekend die vastleggen dat Broadcom draadloze technologie aan de techreus gaat leveren. De deals komen bovenop een eerdere afspraak waarin werd vastgelegd dat Broadcom bepaalde radio-componenten zou leveren aan Apple.

Broadcom heeft niet meer specifieke details over de nieuwe overeenkomsten verstrekt, maar het bedrijf zei wel dat de deals moeten leiden tot een “totale toekomstige opbrengst” van ongeveer 15 miljard dollar voor het bedrijf. Verder liet het bedrijf weten dat de deals van toepassing zijn op alle producten van Apple die tijdens de komende 3,5 jaar worden gelanceerd.

Het nieuws van de nieuwe deals met Broadcom komt enkele weken nadat bekend werd dat het bedrijf bezig was met de verkoop van zijn RF (Radio Frequency)-business unit, met Apple als een mogelijke koper. De RF-zaken stammen nog uit het vroege verleden van Broadcom, toen het zich concentreerde op de ontwikkeling van chips onder zijn oude naam, Avago Technologies.

Meer achter de coulissen

Patrick Moorhead, van Moor Insights & Strategy verklaarde ten opzichte van SiliconAngle dat de deals van nu waarschijnlijk over Wi-Fi, Bluetooth of 4G RF-technologieën gaan.

“Broadcom probeert om zijn draadloze divisie te verkopen en zette waarschijnlijk daarom Apple onder druk om deze onthulling toe te staan,” zei Moorhead. “Deze move zou de waarde van die divisie kunnen stabiliseren, aangezien er geruchten waren dat de prijs wegens de onzekerheid van Apple steeds lager werd. Ik zou niet verbaasd zijn als Apple uiteindelijk de divisie koopt, om die weer te combineren met de modemeenheid die het recentelijk van Intel heeft overgenomen”.