1 min

Tags in dit artikel

, ,

Internet is al lang niet meer alleen een informatiebron. Steeds meer werknemers gaan uit lauter verveling het internet op, zo blijkt uit een onderzoek uit de Verenigde Staten.

Wanneer Amerikaanse werknemers zich tijdens het werk verveelt of onderbetaald voelen, gaan ze massaal op het internet surfen. Het gaat zelfs zo ver dat gemiddeld ongeveer 20 procent van de werktijd per werknemer gevuld wordt met zinloos surfen op het World Wide Web. Het meest populair bij de verveelde surfers zijn geruchten en nieuwigheden. Dit levert waarschijnlijk weer gespreksstof voor andere collega’s, aldus een Amerikaans onderzoek.

Na korte gesprekken te hebben gehad met verschillende werknemers, kwam het onderzoeksbureau er achter dat de meeste werknemers uit verveling gaan internetten, maar er is ook een groot deel dat aangeeft dat ze domweg niet genoeg te doen hebben. Een andere reden was een te laag salaris. Sommigen voelen zich hierdoor onderbetaald, en verdoen hun tijd daarom liever op het internet. Anderen schoven het daarentegen op niet uitdagend werk.

Voor dit onderzoek werden 2057 Amerikaanse werknemers ondevraagd. 60 procent van deze mensen gaf open toe dat ze tijdens werktijd zich regelmatig nutteloos op internet bevinden. Van de 8,5 uur die gemiddeld werd gewerkt per dag werd minstens 1,7 uur op het internet doorgebracht met activiteiten die niet aan het werk gerelateerd zijn.