min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nadat gisteren de nieuwe iPod serie van Apple voorgesteld is, moet de Aziatische smartphone producent HTC nu concluderen dat haar naam "Touch" ook voor de iPod gebruikt gaat worden.

Precies op tijd voor de tiende verjaardag van het Taiwanese elektronicaconcern High Tech Computer (HTC) hebben ze een wel heel bijzonder cadeau van Apple gekregen: het Californische bedrijf noemde haar nieuwe mp3-speler "iPod touch". HTC heeft echter ook al een product in de productlijn, dat de naam "Touch" draagt, namelijk de "HTC Touch. Deze is sinds het begin van de zomer verkrijgbaar en gebruikt Microsoft Windows Mobile 6 als besturingssysteem. Net als de iPod touch wordt de HTC Touch door middel van een touchscreen bediend.

Volgens Peter Chou, directeur van HTC, is de merknaam "HTC Touch" beschermd. Hij wil echter niet kwijt of deze situatie gerechtelijk opgelost gaat worden. Met alle apparaten die op dit moment de naam "Touch" dragen, kan muziek afgespeeld worden. Dit zal waarschijnlijk als een van de hoofdargumenten door HTC, ’s werelds grootste producent van Windows Mobile apparatuur, aangevoerd worden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Apple met een ander bedrijf in conflict raakt over een merknaam. Eerder claimde Cisco al de rechten te hebben over de merknaam "iPhone" toen Apple met haar eigen iPhone op de markt kwam. Apple heeft de merknaam daarna van Cisco overgenomen.