2min

Tags in dit artikel

, ,

Google maakt bekend dat zijn Bare Metal Solution in vijf nieuwe regio’s beschikbaar zal zijn. Op het einde van het jaar zal Google de oplossing verder uitbreiden naar vier regio’s, waaronder Amsterdam.

De Bare Metal Solution van Google, uitgebracht in november, is bedoeld om custom hardware te bieden voor het uitvoeren van speciale workloads.

Bare Metal Solution is nu beschikbaar in Sydney, Ashburn, Virginia, Los Angeles, California, Frankfurt en Londen. Op het eind van 2020 worden Tokyo, Amsterdam, Singapore en São Paulo ook toegevoegd aan dit lijstje.

Grote doorbraak

Bare metal-configuraties worden door velen gezien als een doorbraak voor ondernemingen die essentiële workloads uitvoeren die in het verleden moeilijk bleken om naar de cloud te verhuizen.

“Het idee is dat de Bare Metal Solution workloads verplaatst van de datacenters van organisaties naar Google Cloud, en dat doet het gemakkelijk. Dit kan zelfs inhouden dat legacy-applicaties naar de cloud worden v erplaatst”, aldus Google Cloud Product Manager Gurmeet Goindi.

Om dit mogelijk te maken werkt Google samen met verschillende technologieën zoals NetApp op het vlak van storage, de orkestratie-, beheer- en infrastructuurdiensten van Atos en de back-up- en recoverytechnologie van Actifio. De dienst biedt toegang tot servers die gebruikmaken van de tweede generatie Intel Xeon Scalable Processors.

Automatiseringstool

Goindi heeft ook ook een nieuwe automatiseringstool geïntroduceerd die van pas is bij het beheren van gespecialiseerde bare metal-workloads.

“Met behulp van open-source Ansible IT-automatisering hebben we een toolkit gemaakt om je te helpen jouw databases snel te installeren, de opslag te beheren en uw back-ups op te zetten, en we hebben deze toolkit voor iedereen beschikbaar gemaakt als open-source op GitHub,” aldus Google.

Tip: Google Cloud maakt vaart en haalt zijn concurrenten snel in