1 min

Tags in dit artikel

MediaTek heeft zijn MediaTek T750 5G chipset geïntroduceerd. De chipset is vooral geschikt voor 5G-devices, zoals (mobiele) modems en routers. Deze devices moeten eindgebruikers makkelijker de ervaring van vaste breedband via een mobiele verbinding geven.

De nu uitgebrachte MediaTek T750 5G is een 7nm chipset en is specifiek ontworpen voor laag energieverbruik. Onderdelen van de chipset zijn onder meer een 5G NR FR1-mode en quad-core Arm Cortex-A55 processors op een enkele chip.

Overige specificaties

Op 5G-gebied ondersteunt de 5G-chipset 5G standalone en de non-standalone sub 6 GHz-frequenties die een bredere dekking mogelijk maken. De snellere mmWave-standaard wordt niet ondersteund. De chipset ondersteunt verder een downloadsnelheid tot 4,7 Gbps en een uploadsnelheid van 2,3 Gbps. De MediaTek T750 5G chipset is speciaal ontworpen voor onder meer vaste 5G-routers/modems en draagbare mifi-routers.

Goed voor vaste breedbanddienstverlening

De MediaTek T750 chipset moet vooral mobiele operators als muziek in de oren klinken, omdat zij met deze 5G-devices met ondersteunende chipsets eenvoudiger en vooral goedkoper vaste breedbanddiensten kunnen leveren aan klanten. Ze kunnen hiermee dan makkelijker de concurrentie aangaan met de aanbieders van alleen vaste breedbandverbindingen. Bovendien is het hiermee ook mogelijk extra omzet te halen uit het aanbieden van  diensten voor bijvoorbeeld edge computing en aanverwante diensten.