1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het gaat goed met Mozilla in financieel opzicht. Zeker als je het vergelijkt met 2005, toen was de omzet 52,9 miljoen dollar. In 2006 steeg dit met 26 procent naar 66,8 miljoen dollar. Verwacht wordt dat Mozilla het in 2007 ook goed zal doen.

Het gaat hier om de omzet van de Mozilla Corporation en de Mozilla Foundation. De Mozilla Foundation is de beheerder van de populaire webbrowser Firefox terwijl de Mozilla Corporation zich bezighoudt met de e-mail-client Thunderbird.

Met de extra winst die Mozilla maakt willen ze meer producten gaan produceren en ook meer projecten financieren. Ook wil Mozilla meer mensen gaan aannemen om deze doelen te bereiken. In 2006 had Mozilla nog 90 mensen in dienst, ze willen dit aan het eind van dit jaar verhogen.

Het meeste geld komt van Google. Mozilla heeft namelijk een deal met Google waardoor google de homepage is van Firefox. Ook levert Firefox een Google zoekbalk bij de webbrowser. Of Mozilla in de toekomst nog wil samenwerken met Google is nog maar de vraag. In november 2008 loopt namelijk het contract af, onduidelijk is nog of dit verlengt zal gaan worden.