1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Netgear heeft twee access points geïntroduceerd bedoeld voor mkb’ers. De access points zijn in staat om meerdere SSID’s uit te zenden, waardoor netwerkverkeer beter gescheiden kan worden.

Er zijn twee nieuwe access points aangekondigd: de WAX214 en WAX218. Beide access points bieden ondersteuning voor wifi 6 op frequenties van 2,4 en 5 GHz. Ze kunnen eenvoudig aan een muur of plafond worden gemonteerd en van stroom worden voorzien met PoE.

Tot vier SSID’s

Voor kleine bedrijven die bijvoorbeeld een los netwerk voor thuisgebruik, een netwerk voor zakelijk gebruik en een gastnetwerk willen opzetten, is het mogelijk om verschillende SSID’s uit te zenden. De twee access points bieden ondersteuning voor maximaal vier SSID’s tegelijk. Uiteraard kunnen die met WPA3 worden beveiligd.

Snelheidsverschillen

De verschillen tussen de twee access points zit hem in de ondersteunde snelheden. De WAX218 biedt een maximale theoretische snelheid van 3,6Gbps, waar dit bij de WAX214 slechts 1,8Gbps is. De WAX218 heeft bovendien een 2,5GbE-poort, terwijl de WAX214 een 1GbE-poort heeft.

De Netgear WAX214 en WAX218 zijn per direct verkrijgbaar voor adviesprijzen van respectievelijk 119,99 en 229,99 euro.