1 min

Tags in dit artikel

Netgear komt met Wax202 en Wax206, om eenvoudig en veilig thuis te werken met gescheiden netwerken voor privé en werk.

Netgear lanceert de zijn wifi 6-oplossingen, Wax202 en Wax206, bedoeld voor thuiskantoren en kleine bedrijven. Het bedrijf zegt problemen als haperende connectiviteit, beperkte bandbreedte, wegvallende verbindingen, lage snelheid, complexe configuratie en een gebrek aan veiligheid op te lossen met ingebouwde technologie.

De nieuwe oplossingen zijn vooral bedoeld voor “kleine bedrijven en werkende professionals om een ​​zeer betrouwbare, krachtige, veilige en eenvoudig te beheren stand-alone wifi-netwerk in te zetten in hun werk- en woningomgevingen, voor betaalbare prijzen,” reageert Douglas Cheung, Senior Product Line Manager bij  Netgear.

Privé en werk gescheiden met één apparaat

Beide ondersteunen maximaal drie afzonderlijke draadloze sub-netwerken met elk specifieke namen (SSID’s), waardoor de prestaties en veiligheid van elk verbinding en het gebruikstype maximaliseert. Zo kunnen werk- en privénetwerken gescheiden blijven. Bovendien ondersteunen de nieuwe access point WPA3-authenticatie en -codering voor wifi-verbindingsbeveiliging, alsmede DHCP NAT-server voor verbeterde firewallbeveiliging.

Beide bieden zowel 2.4GHz als 5.0 GHz. De Wax206 kent een hogere snelheid dan de Wax202: 3,2 Gbps en 1,8 Gbps respectievelijk. Beide hebben vier ethernetpoorten, maar die van de Wax202 zijn alle 1GBE, terwijl de Wax206 drie van zulke en een 2,5GBE poort heeft.

Beide access points zijn nu verkrijgbaar. De Wax202 kost 100 euro, de Wax206 is 149 euro.