Abonneer je gratis op Techzine!

Er was een tijd, 2004 om precies te zijn, dat slechts 70 procent van alle verzonden e-mails spam was. Maar dat was de goede, oude tijd.

Een onderzoek van Barracuda, leverancier van hardwarematige anti-spam producten, laat zien dat in 2007 95 procent van alle verzonden e-mails ongewenst was. In 2001 was dit percentage slechts vijf procent.

Het onderzoek van Barracuda Networks laat zien dat na een analyse van één miljard berichten die dagelijks verstuurd worden naar meer dan 50.000 klanten wereldwijd, 90 tot 95 procent van alle berichten spam was, wat een stijging is ten opzichte van 2005 toen dit nog 85 procent was.

Een poll van Barracuda laat tevens zien dat 50 procent van haar gebruikers vijf of minder spam berichten per dag krijgt, 65 procent minder dan tien, terwijl dertien procent meer dan 50 ongewenste berichten per dag ontvangt. Het versturen van spam via PDF-bestanden is ook een nieuwe trend geworden. Dit kan in 2008, samen met spam die alleen uit plaatjes bestaat, een nog groter deel uit gaan maken van de dagelijkse stroom spam.