1 min

Een groot probleem voor een grote show als de CES is natuurlijk het wegvallen van de internetverbinding. Dit was precies het probleem waarmee de show gisteren kampte.

Midden op de dag was het voor de bedrijven die aanwezig waren in de perskamer van het Las Vegas Convention Center onmogelijk om nog verbinding te maken met het internet. Het systeem dat ervoor moet zorgen dat de vele computers in de ruimte toegang hebben tot het internet bleek in haar taak te falen en daardoor ervoor te zorgen dat de pers haar verhalen niet op het internet kon zetten.

Een aantal uur later was het probleem nog steeds niet verholpen, zelfs de nieuwe pers die binnenkwam werd verwelkomd met het slechte nieuws. De enige optie die de pers had om gebruik te kunnen maken van het internet was het nemen van de bus naar Sands Expo center, een andere officiële CES-locatie. Op deze plaats kon de pers namelijk wel gewoon haar verhalen op het internet verspreiden.

Voor een grote show met als onderwerp zeer veel techniek blijkt het toch zo te zijn dat de CES zelf nog problemen heeft om haar eigen techniek goed in orde te hebben. De eerste dag van de CES van vorig jaar werd de pers zelfs verzocht om 400 dollar te betalen om gebruik te kunnen maken van internet.