STRATO heeft voor de derde keer de prijs voor ‘beste hosting provider van het jaar’ gewonnen. Het bedrijf won in 2003 en in 2004 de prijs ook al. STRATO heeft haar prijs aan de lezers van PC Praxis te danken.

"STRATO overtuigt met innovatie, perfecte prestaties en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze organisatie is terecht weer met de felbegeerde award voor 2007 beloond", zegt Jens Fischer, hoofdredacteur van PC Praxis.

"We zijn er erg trots op dat we de PC Praxis Award voor de derde keer mogen ontvangen", zegt Damian Schmidt, CEO van STRATO. "Onze dank gaat uit naar de lezers van PC Praxis in Duitsland. Zij bevestigen dat innovatie, continue productverbetering en lage prijzen toonaangevend zijn op de webhostingmarkt."

STRATO heeft al aangekondigd bezig te zijn met tools die in 2008 vrijgegeven moeten worden. Het gaat hierbij om innovatieve web 2.0-tools, nieuwe veiligheidsfeatures en webhostingpakketten met nog meer prestatievermogen.

Ook is het bedrijf steeds klimaatbewuster bezig, sinds de eerste dag van 2008 zijn de eigen datacenters van STRATO volledig CO2-neutraal. De datacenters worden nu van stroom voorzien door middel van stuwdammen in de Rijn. In 2007 had STRATO er al voor gezorgd dat een klant dertig procent minder CO2-uitstoot veroorzaakte.