1 min

De Duitse hostingprovider Strato is verkocht voor een bedrag van 600 miljoen euro. Deutsche Telekom het moederbedrijf van Strato en onder meer T-Mobile Nederland heeft besloten Strato te verkopen aan United Internet, een eveneens Duits bedrijf. Strato is als hostingprovider actief in heel Europa, maar de meeste klanten komen uit Duitsland en Nederland.

De overname van Strato is nog niet helemaal rond, de Duitse mededingingsautoriteit moet nog wel zijn goedkeuring verlenen, maar aangezien Deutsche Telekom ervoor heeft gekozen de provider te verkopen aan een eveneens Duits bedrijf, United Internet, worden er geen problemen verwacht. De twee datacenters van Strato zijn ook beide in Duitsland gevestigd.

Strato is een Duitse hostingprovider met een hoofdkantoor in Berlijn, waar zo’n 500 mensen werken die alles bij elkaar zo’n 2 miljoen klanten bedienen. In 2016 is de verwachtte omzet zo’n 127 miljoen euro. Strato is vooral groot op de consumentenmarkt maar afgelopen september was Techzine te gast bij Strato en toen vertelde het bedrijf veel meer de zakelijke markt te willen gaan bedienen. Of die strategie zo blijft na de overname van United Internet is nog onduidelijk.