1 min

Tags in dit artikel

Mocht Yahoo worden overgenomen door Microsoft of door een andere partij, dan heeft het bedrijf plannen om werkemers die full-time in dienst zijn een gouden handdruk te geven.

Mocht de werknemer om goede redenen op willen stappen, of hiertoe verplicht worden door een nieuwe eigenaar, dan krijgen ze, afhankelijk van hun functie en aantal dienstjaren tussen de vier maanden en twee jaar schadevergoeding van Yahoo.

Jerry Yang, directeur en mede-oprichter van Yahoo, krijgt een maximale gouden handdruk van twee miljoen dollar, gezien zijn jaarsalaris van één dollar.

Yahoo meent dit te moeten doen om zodoende diverse zaken te bereiken. Volgens het bedrijf zou het goed zijn om werknemers te behouden en een stabiele werkomgeving te creëren en om voordelen te geven aan werknemers in het geval hun contract wordt beëindigd. Deze gouden handdruk geeft tevens recht op medische dekking zolang de uitkering genoten wordt.

Deze regeling is goed voor zowel Microsoft en Yahoo. Yahoo wil goede mensen behouden en Microsoft heeft er geen belang bij dat bedrijfskennis verloren gaat mocht het bedrijf uit Redmond Yahoo overnemen.