2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft woensdag meegedeeld dat de, op zes maart vrijgegeven, Software Development Kit (SDK) voor de iPhone en iPod Touch in de eerste vier dagen na zijn release meer dan 100.000 keer gedownload is.
De SDK voorziet ontwikkelaars van tools en Application Programming Interfaces (API’s) om programma’s voor de iPhone en iPod Touch te ontwikkelen.

Phil Schiller, Apple’s Senior Vice President of Worldwide Product Marketing, noemt de reacties van ontwikkelaars "geweldig". Hij geeft tevens aan dat de video van de speciale persconferentie inmiddels al ruim één miljoen keer is bekeken, wat volgens hem aangeeft hoe groot de interesse van ontwikkelaars voor de iPhone en iPod Touch werkelijk is.

Eerder meldden we al dat game-uitgever Gameloft dit jaar nog minstens vijftien titels voor de iPhone en iPod Touch uit wil brengen. Ook andere uitgevers van games, zoals Namco en PopCap, hebben aangegeven enthousiast te zijn. "Namco kan niet wachten om geweldige nieuwe versies uit te brengen van arcade-klassiekers als PAC-MAN en Galaga", aldus Scott Rubin, Vice President Sales & Marketing van Namco Networks.

PopCap noemt de SDK een mogelijkheid om op een innovatieve manier bestaande populaire games als Bejeweled, Zuma en Peggle uit te brengen voor de iPhone en iPod Touch. Ook Apple’s Apps Store, een service van Apple voor ontwikkelaars om iPhone- en iPod Touch-applicaties bij de consument te krijgen, krijgt veel lof van de ontwikkelaars.

De SDK, die twee gigabyte groot is, verkeert momenteel nog in bèta-fase en is gratis te downloaden bij Apple nadat men zich geregistreerd heeft als iPhone ontwikkelaar. QuickTime video’s van de persconferentie zijn te bekijken op de site van Apple.