1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google, ’s werelds grootste zoekmachine, heeft zich maandag opnieuw uitgesproken over een mogelijke fusie tussen Microsoft en Yahoo.

Volgens Eric Schmidt, CEO bij Google, komt de vrije stroom van informatie in gevaar als het Microsoft zou lukken om Yahoo over te nemen. "We zijn inderdaad erg bezorgd als Yahoo zou worden overgenomen door Microsoft, op welke manier dan ook", aldus Schmidt tegenover journalisten.

"We hopen dat wat ze ook doen, het consequent is met de openheid waar het internet om bekend staat, al betwijfel ik dat", aldus Schmidt. Schmidt wees tevens op de geschiedenis van Microsoft als het op overnames aankomt. Schmidt is bang dat de dingen die Microsoft van plan is, schade zullen berokkenen aan het internet.

Het is niet de eerste keer dat Google haar zorgen uitspreekt over de mogelijke overname, kort het eerste bod van Microsoft op Yahoo! liet Chief Legal Officer David Drummond zich al negatief uit over de overname.

Vorig jaar nog handhaafde een Europese rechter een boete op van 497 miljoen euro die Microsoft in 2004 was opgelegd vanwege misbruik van haar monopoliepositie.

Vorige week nog gaf Steve Ballmer de toezegging dat het achterhalen van Google door Microsoft qua martkaandeel erg belangrijk voor het bedrijf is. Zelfs al zou het hem z’n laatste adem kosten.