HP heeft tijdens de Storage Networking World in het Amerikaanse Orlando technologieën geintroduceerd, die ervoor zorgen dat men een SAN of tapes kan versleutelen. Op deze manier kunnen klanten beter voldoen aan de regelgeving rond beveiliging van data.

De leverancier heeft de ‘HP C-Series MDS 9000 Storage Media Encryption’ verscheept, welke zowel op een SAN als op een tape data kan versleutelen. Dit gebeurt met behulp van een technologie genaamd ‘Virtual Tape library’.

HP heeft ervoor gezorgd dat ook oudere versies van SAN’s gebruik kunnen maken van deze versleutelingstechnologie. Voor het MKB heeft HP een andere technologie op de markt gebracht, genaamd de ‘StorageWorks 1/8 G2 & MSL LTO-4-versleutelingskit’. Hiermee kunnen ook AutoLoader en MSL-tapes versleuteld worden.

Om bedrijven uitgebreider te kunnen adviseren heeft het bedrijf tevens zijn ‘Information Security Service Managament’ aangepast. Anderzijds heeft de systeembouwer een online-tool beschikbaar gesteld die de beveiliging van SAN’s kan testen.